Giriş yap
En son konular
Arama
Günün İftar Mönüsü [07.09.2009]
:: Ramazan Özel
1 sayfadaki 1 sayfası
Günün İftar Mönüsü [07.09.2009]
Bademli Sütlü Çorba tarifi
için Malzemeler :
100 gr. badem
1 su bardağı süt
2 kahve fincanı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 kilo etsuyu
Bademli Sütlü Çorba
yemeğinin hazırlanışı:
Bademleri 1 dakika kaynattıktan sonra, kabuklarını soyup miksere koyun , üzerine sütü de ilave edin badem tatmamen halloyuncaya kadar karıştırın. Daha sonra bu karışımı bir tencereye alıp, unu ilave edin. Başka bir tencerede et suyunu ve tuzu kaynattıktak sonra bademli süte yavaş yavaş katın, kısık ateşte 15 dakika berberce pişirin.
DiLRuBa- Yönetici
- Mesaj Sayısı : 2233
Yaş : 27
Nerden : İstanbul
İş/Hobiler : .
C@D!...
Durum :
. :
Kayıt tarihi : 04/10/08
Geri: Günün İftar Mönüsü [07.09.2009]
Tas Kebabı tarifi
için Malzemeler :
600 gr Kuzu kuşbaşı
30 gr margarin
100 gr Soğan
1 Çorba kaşığı Domates salçasıü
1 tatlı kaşığı Tuz
Baharat torbası
1.5 bardak Su
Tas Kebabı
yemeğinin hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, kuşbaşı doğrayın. Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin. Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin. Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, bir kaç dakika daha pişirin. Salçayı katın. Ara sıra karıştırmaya devam ederek, bir kaç dakika da salçayı kavurun. Tuzunu serpin. Baharat torbasını ilave edin. Ateşi kısın. Tencerenin üzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dökün. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateste 8-10 dakika pişirin.
Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın. Bu arada kebab suyunu çekecek olursa, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz. Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmalıdır.
DiLRuBa- Yönetici
- Mesaj Sayısı : 2233
Yaş : 27
Nerden : İstanbul
İş/Hobiler : .
C@D!...
Durum :
. :
Kayıt tarihi : 04/10/08
Geri: Günün İftar Mönüsü [07.09.2009]
Yaz Salatası tarifi
için Malzemeler :
• 1 adet küçük göbek marul
• 1 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 adet limon
• 2 çorba kaşığı sirke
• 1 çorba kaşığı yoğurt
• 1 adet kırmızı biber
• 1 adet domates
• 2 çorba kaşığı ufalanmış diyet beyaz peynir
Yaz Salatası
yemeğinin hazırlanışı:
Göbek marulu yıkayıp elinizle iri parçalara bölün. Üzerine domatesi ve kırmızı biberi doğrayın. Zeytinyağı, sirke, limon ve yoğurdu bir arada çırpıp üzerine gezdirin. Dilerseniz, Eti Form kepekli bisküvi veya Eti Form Çubuk ile servis yapın.
DiLRuBa- Yönetici
- Mesaj Sayısı : 2233
Yaş : 27
Nerden : İstanbul
İş/Hobiler : .
C@D!...
Durum :
. :
Kayıt tarihi : 04/10/08
Geri: Günün İftar Mönüsü [07.09.2009]
Baklava tarifi
için Malzemeler :
• 1 kg. sert buğday unu,
• 3 yumurta,
• 10 gr. tuz,
• 50 gr. nişasta,
• 1 kg. sade yağ,
• 500 gr. Antep fıstığı içi,
• 500 gr. süt,
• 50 gr. irmik,
• 750 gr. şeker,
• 350 gr. su.
Baklava
yemeğinin hazırlanışı:
Un tezgah üzerine daire şeklinde dökülerek ortası boş bırakılır. Üç yumurta, 10 gr. tuz ile çırpılarak az miktarda su ilave edilir ve unla birlikte yoğurulur.
Yoğurma sırasında hamurun üzerine hafif su serpilerek, kulak memesi yumuşaklığında kıvama gelinceye kadar yoğurulur. Hamur fitil şeklinde uzatılarak iki parmak eninde kesilir (her biri yaklaşık 75-100 gr. arası olacak), el ile yassılaştırılır.
Tekrar hafif nişasta serpilir üst üste konulur (6 adet veya 12 adete kadar çıkabilir) ve açılır. Bu hamurlar oklavayla kenarından ortasına doğru elle inceltilir.
Hamurun yarı çapı 25-30 cm. olunca, elle nişasta seprilerek, hamur üst üste getirilir. Baştaki işlem 3 defa tekrarlanır. Hamur eni 60 cm boyu 120-140 cm kadar açılır. Açılan hamur baklava yapılacak tepsinin büyüklüğünde kesilir. Bunlar küçük oklavaya sarılır. İçinden en ince ve en pürüzsüz olanı yüzlük ve yüzlük altı olarak seçilir.
Baklava yapılacak tepsiye ince bir kat yağ sürülür. Tepsi büyüklüğünde kesilen yufkadan oklavayla iki kat serilir. Bu işlem 12 veya 14 kat yufka serilene kadar devam eder. Daha önceden hazırlanmış krema halindeki kaymak tepsisinin ortasına dökülüp bıçak yardımı ile her tarafına yayılır (her tarafın eşit olması çok önemlidir).
Üzerine çekilmiş fıstık serpilir ve üstü açılan yufka ile döşenir. Üstüne yüzlük diye ayrılan hamurdan 10-12 kat serilir. Aralarına yağ atılır. Kenarları düzeltilir. Keskin dilim bıçağı ile mekik, muska ve parmak kare şeklinde kesilir, eritilmiş sıcak yağ üzerine gezdirilir ve fırına verilir. Fırın 230-260 derece sıcaklıktadır. Fırında tepsiler devamlı yer değiştirerek çevrilir. Baklava 4-5 dakika sonra hazır olur.
Hazır olduktan sonra dilim halinde kesilen yerlerin bıçakla arası açılır. Ateş üzerinde 2-3 dakika tutulur ve şeker verme işlemine başlanır. 1 kg. şeker 350 gr. su ile iyice kaynatılıp kıvam yapılır, kepçeyle üzerine sıcak olarak yavaşça yedirilir. Oynatılmayarak soğuyuncaya kadar bekletilir ve servise hazır duruma gelir.
Afiyet Olsun...
DiLRuBa- Yönetici
- Mesaj Sayısı : 2233
Yaş : 27
Nerden : İstanbul
İş/Hobiler : .
C@D!...
Durum :
. :
Kayıt tarihi : 04/10/08
Similar topics
» Günün İftar Mönüsü [30.08.2009]
» Günün İftar Mönüsü [31.08.2009]
» Günün İftar Mönüsü [01.09.2009]
» Günün İftar Mönüsü [02.09.2009]
» Günün İftar Mönüsü [05.09.2009]
» Günün İftar Mönüsü [31.08.2009]
» Günün İftar Mönüsü [01.09.2009]
» Günün İftar Mönüsü [02.09.2009]
» Günün İftar Mönüsü [05.09.2009]
:: Ramazan Özel
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Çarş. 9 Şub. - 14:41 tarafından SpRing
» Yetkinforum'da Derecelerimiz
C.tesi 13 Mart - 23:49 tarafından SpRing
» PULSAR EN İYİ YOLLAYICILAR DERECESİNDEE
Cuma 5 Mart - 17:07 tarafından pulsar14
» 2010 Dünya Kupası reklamı PEPSI
Cuma 5 Mart - 16:30 tarafından SteLLa
» Atletico Madrid 1 - 1 Galatasaray
Ptsi 22 Şub. - 11:03 tarafından NaZLı
» Beşiktaş- Galatasaray
Ptsi 22 Şub. - 10:43 tarafından NaZLı
» dünyadan tribün örnekleri..
C.tesi 20 Şub. - 15:05 tarafından SteLLa
» Tatildeyim..
Çarş. 27 Ocak - 19:16 tarafından SteLLa
» Imza Arsivi //
Salı 26 Ocak - 21:02 tarafından SpRing
» "Spora Işık Tutanlar Ödül Töreni"
Ptsi 18 Ocak - 17:13 tarafından BuRocK
» "Pembe krampon bizi bozar"
Cuma 15 Ocak - 22:21 tarafından SteLLa
» 2009'un en iyi 10 golü
Cuma 25 Ara. - 16:15 tarafından BuRocK
» 'Dünyada Yılın Futbolcusu' Messi...
Çarş. 23 Ara. - 13:25 tarafından Murat
» Trabzonspor sokakta doğdu
Ptsi 21 Ara. - 14:25 tarafından papiş
» Dirsek Fena Değmiş..
C.tesi 19 Ara. - 22:20 tarafından NaZLı
» Hareketli resimler
Paz 13 Ara. - 10:46 tarafından NaZLı
» Aslan, liderlik için sahada..!
Salı 8 Ara. - 17:29 tarafından SpRing
» Hareketli komik Resimler
Ptsi 7 Ara. - 22:40 tarafından SpRing
» İyi Geceler gifleri
Ptsi 7 Ara. - 22:19 tarafından SpRing
» Doğum Günü Gifleri
Paz 6 Ara. - 1:27 tarafından SpRing